Blog
utorak, svibanj 3, 2011

Bok svima!

Nisam se dugo javljala, ali čekala sam trenutak da posložim neke stvari i eto me! Hvala onima koji su bili tu, iako mene nije bilo...


Da Vam sad ispričam priču oko ove pjesme.. Do sad su je pričali mediji i hvala im na tome. U kojem god kontekstu to bilo, volim osjećaj da se uzburkalo moreeeee...

UBILE USNE MOJE napisao je autor-pobjednik Eurosonga

Pjesma "Ubile usne moje" došla je u posljednjoj fazi mog kompilacijskog albuma" Kopija", koji sadrži sve singlove od samih početaka. Prilikom jednog od nekoliko posjeta Beogradu u kojem sam gostovala, gdje sam doslovno od jutra do mraka snimala emisije, za Srbiju, Makedoniju i Sloveniju, Milana i ja smo htjele preslušati neke pjesme tamošnjih najpoznatijih autora kako bi zatvorili album. Na nekoj ljudskoj razini smo se našli odmah sa Vladimirom Graićem, čovjekom koji je napisao nebrojeno mnogo megahitova, raznoraznih stilova, od popa, rocka, sve do narodnih pjesama.

Na kraju krajeva, to je čovjek koji je napisao pobjedničku pjesmu Eurosonga "Molitva" Marije Šerifović i čija je glazbena kompetencija apsolutno neupitna.

 

 

UBILE USNE MOJE - Turbofolk?

Ma možeeee..
Tjera me da mrdam riticom ako sjedim i tapkam s noge na nogu ako stojim :-)
Htjela sam ovu pjesmu jer mi se svidio tekst, melodija i jer apsolutno vjerujem u nju. Čak i neki koji su joj se opirali, sad mi šalju poruke da im ne može izaći iz glave: Eto, tak vam i treba :-)
http://www.youtube.com/watch?v=rzP2uos2BvQ
UBILE USNE MOJE- reakcije na pjesmu

Onima koji slušaju jazz i soul, njima i najmanji zvuk koji odskače od onog na što su navikli slušati, para im uho. A oni koji su odrasli na glazbi ovih područja, ljute se na karakterizaciju pjesme "Ubile usne moje" kao turbofolka i govore da ova pjesma to nije. Kako god bilo, meni je super da se priča o pjesmama. To je poanta ovog čime se bavim.

Zabraniti nekome da pjeva ono što mu se sviđa jednako je tome da slikaru zabranite da koristi određene boje. Ovo je kreativnost, igra, sloboda i tu slobodu želim iskoristiti.

Kako je krenulo, brzo ćemo doći na sto tisuća klikova preslušavanja pjesme koja nema ni spot još, niti se počela vrtiti na radio stanicama kod nas.
Spot je u pripremi, scenarij je napisan još prije nekoliko mjeseci. I možda je najkompleksniji do sada, zbog čega me ekipa snimateljska već polako mrzi, a bome i ja samu sebe... :-)

PJESMU MOŽETE POSLUŠATI NA OVOM LINKU i Lajkati ako Vam se sviđa:
http://www.youtube.com/watch?v=rzP2uos2BvQ
lana @ 18:58 |Komentiraj | Komentari: 1034 | Prikaži komentare
Anketa
Koja Vam je najbolja od ove 3?RSS Moj RSS
Index.hr
Nema zapisa.