Blog - lipanj 2010
nedjelja, lipanj 27, 2010

Dobila sam već dosta mailova otkako je pjesma ispilivala van, a komentari na FB vrve na ovu temu. Kad je ljubav u pitanju, ona nikad nije greška. Nekad su samo ishodi onakvi kakve ne želimo, pa smo onda u stanju cijeli pojam ljubavi i taj određen odnos strpati u kut i dobro ga izlupati nogom.
Imam jednog prijatelja koji je užasno zaljubljiv, a svaki put kad se zaljubi, već je jednom nogom pred oltarom. Do sad su ga otprilike deset puta spriječili u tome da ne napravi nepromišljenu glupost. I ne znam jel mu lakše ili gore u odnosu na nas ostale koji, kad se radi o zaljubljivanju, puno teži slučajevi.

Mislim si ja, koliko je puta jadničak morao preboliti svaku vezu, a onda s druge strane mi se čini to super; ta njegova sposobnost da neopterećeno i čisto ode na stepenicu dalje. Ova pjesma me osim na neuzvraćene, asocirala na drukčije i neshvaćene ljubavi.

"Ljubav nije greška" može se ticati svih onih „netipičnih“ ljubavi: a dobro znamo na što se to sve može odnositi. Kad smo već kod toga, ovih dana sam pogledala dosta filmova, ali samo dva su me oduševila. Vidi slučajnosti, jednu i drugu priču priča ljubav.

Nisam ja nešto pretjerano romantična, da ne bi ispalo da me ljubav fascinira, ali jedna je bila majčinska, bezuvjetna, a druga prijateljska. Ova prijateljska je bila zabranjena, a majčinska je bila toliko jaka da je svoj život izložila svim mogućim kaznama i osudama. Prvo je ostala bez djeteta, onda su je zatvorili, proglasili ludom, a onda i  poslali u ludnicu.

Opet sam se sjetila svoje pjesme „Prava istina“ i stiha „ U životu nije sve kakvim čini se“. Film je savršeno opisao kako ljudi, iz svog kuta različito vide situacije. Kako su skloni osuđivati druge, a da zapravo ne znaju istinu, da ne znaju okolnosti ili bar činjenice.
 
A ovaj drugi film je o dvojici osmogodišnjaka, za vrijeme nacizma i Drugog svjetskog rata. Jednom od njih, pored kuće je koncentracioni logor i tamo nađe prijatelja s kojim komunicira svaki dan preko strujne žice, bježeći iz svoje kuće. Toliko sam uživala jer sam gledala koliko su klinci neopterećeni bojom, vjerom, godinama, statusom, kod njih nema limita... Pa i kroz svoj posao sam se u to sto puta uvjerila.

Najiskrenije, moja topla preporuka je da pogledate filmove Zamjena i Dječak u prugastoj pidžami. Ako ste fanovi američkih, sladunjavih komedija, onda ovo nisu filmovi za vas. Ali, ako volite vidjeti stvari onakvima kakve jesu i osvijestiti „ono dobro“ u sebi, onda ih pogledajte. I oprostite mi što sam vam možda previše rekla :-)


Pusa svima.

lana @ 21:50 |Komentiraj | Komentari: 87 | Prikaži komentare
Anketa
Koja Vam je najbolja od ove 3?RSS Moj RSS
Index.hr
Nema zapisa.