Blog - svibanj 2010
nedjelja, svibanj 30, 2010 


 

lana @ 13:39 |Komentiraj | Komentari: 58 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 16, 2010

Sjećam se da sam ko klinka znala odbrojavati dane prije Dore, a onda kad bi došao taj dan, sjela bi ispred televizora, ne bi trepnula ni sekunde i samo što se rukama ne bi zalijepila za ekran. Bila sam potpuno fascinirana svime što se tamo događalo. Sad, kad se sjetim toga, tako me prođe neki dobar osjećaj, to su bila vremena kad su svi to pratili i kad je svatko znao svaku pjesmu koja se natjecala. Nakon nekih 15-ak godina, stala sam i ja na to isto mjesto. Možete zamisliti osjećaj. Iako sam tada bila na samom početku, znala sam oduvijek da tamo pripadam, da je pozornica moj dom.

Pjesma koju sam tada pjevala, danas mi je njen tekst, jedan od najboljih Milaninih, a ide ovako:


Tebi o meni je rečeno sve,
sve osim prave istine,
u očima tvojim vidim osudu ja,
bez krivice i bez suđenja.

O svakom se danas govori sve,
teške se riječi lako prenose,
a nije mi važno što reći će svi,
nego što misliš ti.

Svi nosimo svoje predrasude,
živimo zadane nam uloge,
ali ispod maske i osmjeha,
duša je to što čini čovjeka.Nakon dugo, dugo godina si mogao vidjeti da se netko iskreno veseli pobjedi. Ajde, sjetite se, kad je netko zadnjih godina pustio suzu od sreće? Nažalost, nisam gledala prijenos jer sam tada bila u Frankfurtu na nastupu, ali slike su govorile tisuću riječi i bilo mi je stvarno drago zbog njih, a na kraju i zbog nas, jer smo dobili kartu za avion koji leti u dobrom smjeru.Ne znam što se u međuvremenu promijenilo sa Dorom, vjerojatno nagomilavanje nedovoljno dobrog plasmana na Eurosongu i manjak poznatih izvođača koji bi sami po sebi privukli dovoljno gledatelja. Ove godine, Feminnemke su odlučile uzeti kormilo u svoje ruke i to im se ispunilo, jer su vjerovale u sebe i jer su se sretne okolnosti poklopile.

Kako dobar dio naroda voli gaziti po svemu što je naše i što je dobro, a ne daj Bože da doživiš uspjeh, to ti najmanje mogu oprostiti. Krenule su teorije o plagijatu, ali cure su to dostojanstveno i damski podnijele. Zato su se hranile ostatkom, onom drugom polovicom naroda koji je prepoznao pjesmu, nastup i to da su dale svoje srce u to.

Mislim da su se stvari polako stabilizirale i da su ljudi došli pameti.
Zato drage cure, sretno Vam bilo, budite hrabre i baš takve kakve jeste, mi smo uz vas!
Lako, lako je sveeeeeeeeeeeeeeeeee....
Pusa!!
 

lana @ 21:20 |Komentiraj | Komentari: 203 | Prikaži komentare
Anketa
Koja Vam je najbolja od ove 3?RSS Moj RSS
Index.hr
Nema zapisa.