Blog - ožujak 2007
subota, ožujak 31, 2007
Vidim da je u zadnje vrijeme jako in tema oko krađe pjesama, a između ostalog, u tom kontekstu je, koliko se sjećam, bila provučena i moja pjesma "Odlaziš".
Postoji jasna granica i razlika između onoga što je plagijat, a što je obrada. To znaju oni koji imaju bar malo znanja  oko zaštite autorskih prava.

Za one koj ne znaju: Plagijat je djelomično ili u potpunosti ukraden tekstualni ili glazbeni dio pjesme bez potpisa originalnog autora dok je obrada nešto potpuno drugo: kojim god dijelom pjesme da ste ste "okoristili" je legalan potez dok god je ispod djela potpisan prvotni autor čija se prava, bilo gdje na svijetu evidentiraju kroz udruge koje štite njihov rad i na temelju toga dobivaju tantijeme.

Tako je pjesma "Odlaziš" obrada, što znači da nije izvorno moja tj. nije u potpunosti pjesma Milane Vlaović (tekst je njezinih ruku djelo). Čovjek koji je napisao grčku pjesmu "Simera" je Fivos, čije ime također stoji na mom albumu i u dokumentima u Zamp-u. Nakon što smo je snimili na hrvatskom i doradili još, on ju je i čuo :)

I to vam je otprilke to... Kliknite na slike, ovisno koju verziju želite vidjeti tj. čuti;

 - ovo je originalna verzija Despine Vandi

 - a ovo moja...

Uživajte u daljnim usporedbama :)
Odoh u život !

Pusa!
lana @ 17:53 |Komentiraj | Komentari: 61 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 29, 2007
Upravo stigoh sa jednog "laganog" nastupa. Svi me uvijek pitaju zašto se ja tako brzo pokupim. Rijetko kada ostanem negdje i zaružim... Hmmm... Skoro nikad! Đizs, pa gdje mi je mladost?! 
Definitivno izgubljena u toj količini odgovornosti i savjesnosti prema ovome čime se bavim. Full odvajam biznis i privatno. Kad se radi, onda se radi. Onda dođem doma takva sva divna i krasna umjesto da se pokazujem okolo malo. 

Mislim si ja; šteta je ići doma ovakva, ali svejedno ne dam se smesti :) Badava i friz i šminka i sve to skupa. Ali opet, s druge strane si ne mogu pomoći. Ruta mi je zadana, program u glavi isprogramiran, imam svoje principe i eto..
Aj bok, dosta kukanja! Moram pazit kaj pišem, prošli moj post je završio u dnevnim novinama. Grrrr

lana @ 23:00 |Komentiraj | Komentari: 62 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 27, 2007
Zdravstveno stanje- i dalje srednja žalost, iako sam morala danas u nove radne pobjede takva :) Čim počnem vrištat, pjevat i derat se po doma, znači da je bar mrvicu bolje...

Fakat nisam znala da je takva muka naći si stan. 
Ja sam u intenzivnoj potrazi već neko vrijeme, a ništa još... 
Nadam se da će se uskoro to promijeniti. Javite ako naletite na nešto ok, dajem proviziju

Da se nisam počela baviti pjevanjem, najvjerovatnije bih otišla van studirati dizajn interijera. Neki dan sam opet naletila na dizajnera Peter Remediosa- definitivno meni jedan od dražih:

 
 
Mmmm.. ne smijem to više gledati. Bacam se na šljakicu, pa onda, za koju godinicu.. ko zna :) 
Pus pus!
lana @ 21:09 |Komentiraj | Komentari: 59 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 26, 2007
Jooooj, poludit ću. Taman sam se ohrabrila kako ću ovaj tjedan obaviti važne stvari, između ostalog neke i za moj gušt, ali no way... Zakopana sam za krevet, nema šta ne trpam u sebe od ljekova... Kaj je najgore, nemam ni temperaturu, a osjećam se ko da me spopala ne znam koja boleština. To je tako kad se forsam. Nemam izbora, šta ću...

Izluđuje me već ta jednodnevna dosada, pogotovo nakon ovog tempa u zadnje vrijeme. Sad ne znam kud bi sa sobom. Uh, morat ću si nać neku statičnu zanimaciju :)
Btw, mene kad uhvati neka faza, kao prije nekih 6 mjeseci kad sam si kupila 15 knjiga (žene u knjižari nisu k sebi mogle doći) onda mi nema pomoći, moram ja do kraja isfurati svoj film. 

Zatvorim se u svoja 4 zida i nema me dok ne upijem meni potrebnu količinu sadržaja (čitaj: popularna psihologija) dok ne budem mirna. Kaj ja mogu, mene zanimaju te "under the surface" stvari. Mislim da je vrijeme za novih 15, jer sam ove sve skoro pročitala, a i proslijedila frendicama da se educiraju po pitanju tih tema :) 

Ja im to nadobudno krenem implicirati u glavu, jer ne daj Bože da ja nešto saznam novog, a one ne. Treba kasnije prodiskutirati to s nekim, a boljih kandidata od njih nema. Uostalom, tu se još ispreplete i masa personal stuff, a sa svakim ne mogu baš o tome
Idem... samo ne znam gdje. Sa stolice u krevet jedino.

Kaj ima kod vas, da čujem malo šta je sa druge strane...
Mogli bi krenuti sa laganim psiho-seansama, već lagano postajem profić :) 
Pa pa...

lana @ 11:12 |Komentiraj | Komentari: 51 | Prikaži komentare
petak, ožujak 23, 2007
Prije nego što krenem na put, evo vam još slika... Jučer sam snimala kampanju za Transport Footwear koja izlazi u 4.mjesecu. A mogla bi vam i predstaviti ljude s kojima radim... Neki su u stalnoj postavi, a neki povremeno, ovisno o tome što radimo.Tomo Vrban (šminker)- sa Tomom radim skoro od prvog dana. Kad smo se upoznali rekao mi je: "Od sada te samo ja radim!" A šta on kaže, tako i bude! Tomek rules!


Tomislav Dolenec (fotograf). On vam slika sve one tete u Kliku, u kojem su sve lijepe :) Čovjek fakat uživa u tome što radi. A kako i ne bi!? Haha..


Petar Trbović (styling). Radi za razne modne editorijale u časopisima. Ovaj ga je put snašla nesreća, pa je morao raditi samnom :)


Mijo Majhen (frizer). On je naša beba. Divno i drago stvorenje. Svi ga obožavamo. Sjećam se kad sam došla u svoj frizerski salon Glamour, a njemu je bio prvi dan. Nije progovorio 5 riječi. Sad ga svi obožavaju, a na meni je diplomirao ekstenzije i figaro. 


Skoro cijela ekipa na okupu. Fali moj manager i Lukina managerica!
Hmm... a di su oni nestali ? Svatko na svoju stranu for sure eheh :)
__________________________________________________________________________________

Evo još par radnih fotki, jer će kampanja biti skroz drukčija. Ići će neke animacije...

 
 
 
 


lana @ 15:22 |Komentiraj | Komentari: 59 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 22, 2007
Evo nekoliko slika od sinoć... Ostatak iz Rijeke dobijete u subotu. Do tad me nema. Juuuuuuuuuuuuuurim!

  
   
 
__________________________________________________________________________________

RIJEKA 23.03.

Ovaj tjedan je nakrcano slika ko u priči. Postala sam pravi profić, ha ha.
Upoznala sam neke od blogera i full mi je drago zbog toga... Noćas smo se vratili iz Rijeke i nastavljam sa kurom maxflua i septoleta... Jooooj...

Idem odmarat. Preiscrpljena sam. Tjedan je bio idealan za nadljudske napore. A i dala sam 2 ispita. Aleluja!


lana @ 09:59 |Komentiraj | Komentari: 43 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 18, 2007
Sorry na istom postu tjedan dana. Gužva mi je i strka, luda sam od svega... Ali neću o tome, da ne ispadne da kukam... 
Uglavnom, odlučih vam napisati nešto, koliko god imala paranoje o djetinjastom prizvuku ove teme, o gotovo jedinom muškom biću koje volim...

 Cijeli život sam htjela psa. I napokon, za rođendan prije 2 godine mi se ostvarila želja. Lila sam suze, kao i svi koji su bili prisutni . Sljedećih 6 mjeseci sam se borila sa njegovim učenjem higijene i kontroliranjem probave.

Uh. Imao je do sada valjda 6 operacija (teških) i sve moguće alergije, patološke gluposti... Namučila sam se s njim. Na veterinarskom faksu sam ko doma. Portiri već okreću očima kad me vide...

I tako... Valjda sve ima svog smisla. Mislim na to da je pao u ruke onima koji su se u stanju brinuti za njega do kraja. Baš je siroče baksuz veliki.
Ne znam šta bi ja da mu se nešto dogodi. Ljudi mi kažu da pretjerujem oko brige i ljubavi prema njemu.

Šta ja znam, on je meni ko moje dijete.

  
  

Između ostalog, u Rijeci smo bend i ja, u petak 23.03. Passage bar (Trg 111. brigade Hrvatske vojske ja mislim)... 

Dijelimo 4 karte: prvih četvero koji pošalju komentar sa naznakom da žele kartu i da su iz Rijeke biti će stavljeni na popis za besplatan ulaz; 
Erika Heberling, Sara Radolović, Anita22, Damir Stojšić. Početak od 21 h.
Koncerti koje ćemo raditi uskoro su Sinj (4.5.), Zagreb (12.5.),  a Koprivnica, Makarska, Split i ostalo u međuvremenu još javim...
Nadam se da će se još netko od blogera javiti ili bar mahnuti  .
See ya!lana @ 23:31 |Komentiraj | Komentari: 84 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 11, 2007


Prva polovica godine je za one koji se bave pjevanjem jedina prilika da se posvete nečemu što im je još bitno u životu, a kako sam ja uz sve, odlučila ići i na faks, tako sam, vjerovali ili ne, objeručke se prihvatila posla i polaganja ispita. 

Ne sjećam se dal sam ikad tome pristupala ovako euforično. Valjda te gura neka motivacija da, kad ti krene dobro, tako i nastaviš. Pretprošli tjedan sam upisala 3.godinu i ovaj mjesec namjeravam dati 2 ispita, ako budem imala sreće i pameti.

U međuvremenu sam napravila nekoliko pjesama, ali sam ih spremila u ladicu, pa možda odlučim, kad počnemo snimati novi album, staviti gore i neku od njih. Ovisi koliko ću htjeti da drugi saznaju kakvo je "stanje" kod mene...

Milijun puta do sada sam vidjela da po pitanju posla, obaveza i prijateljstava sam puno jača nego u stvarima koje se tiču samo moje intime. Ja mislim da mene ništa ne može obeshrabriti osim kad mi srce nije na mjestu i kad jedine ljude koje voliš, nemaš dovoljno pored sebe, tko god to bio.

Imam ja svojih dobrih i loših dana, kao i svi. Nekad se s njima nosim bolje, nekad se ni ne mogu nositi, pa onda pustim koju suzu ako treba, pa bude lakše. Imala sam faza kad me život mazio, pa onda toga nisam bila svjesna sve dok nisam došla u situaciju gdje su osnovne stvari za život bile upitne.

Nezahvalno bi bilo reći da sam prošla sito i rešeto, kad vidim šta se drugima događa, ali sam prošla dovoljno toga da znam kako funkcioniraju stvari. Kod mene ne postoji NE MOGU kad nešto želim. Nekad si zadam ciljeve koji su teški i koji su mi daleko, ali ako procjenim da je to vrijedno nekih mojih odricanja, onda za mene NE ne postoji...

Video poruka- odgovori

  


(Tehnički se nisu mogli objaviti svi odgovori, nadam se da da opraštate. Ostatak je u pismenom izdanju :)
lana @ 14:40 |Komentiraj | Komentari: 140 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 7, 2007
U prvim mojim postova bilo je sumnjanja da drugi pišu umjesto mene ovo sve. Oni koji nisu vjerovali da to pišem ja i koji su vjerovatno već odustali od posjete ovog bloga zbog toga, smislili smo nešto:

Vi samo trebate postaviti pitanje u komentarima, a ja ću vam odgovoriti. 

Doduše, ne na sva, nego samo na ona najupečatljivija... Tako da, budite kreativni. I budite pristojni
Odgovore dobijete za koji dan, a kako?   

V i d e o    p o r u k o m !

Bokić!lana @ 12:51 |Komentiraj | Komentari: 183 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 6, 2007"Hooverovi -Otac luzer, iscrpljena majka, stric samoubojica, djed ovisnik i sin mladi Nietzsche učinit će sve ne bi li njihova Olive postala Mala miss Amerike"

Ne, nije dječji filmić niti tipična američka sladunjava komedija. Nakon dugo vremena sam bila u kinu i ne znam kad sam se toliko smijala... Stvar je u tome što je film pun duše i humora koji je sve samo ne predvidiv. Abigail Breslin (mala glumica) je toliko slatka i umiljata da je jednostavno zavoliš i zaljubiš se u nju..Poanta filma je dobra, a cijela familija je u banani i time je stvar realnija :) Da vam ja sad ne pričam detalje, imate moju toplu preporuku...

'Pravi gubitnik nije onaj tko ne pobijedi. Gubitnik je onaj tko ni ne pokuša jer se boji da neće pobijediti'.

lana @ 09:50 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 1, 2007
Mozak na paši, nema nerviranja, očekivanja, nadanja... Tako sam vam ja provela prošlu večer. Uvalila se na sofu, grickala kokice, nakupljala celulit i gledala Doru. Izvrtim si film od prošle godine i sjetim se kako sam se uvjeravala da se u Opatiju idem „dobro zabaviti“. Yeah right! Pere te 100 paranoja. Najbolja stvar od svega je ipak ta, kad izađeš na pozornicu, sve nestaje. Ostaješ samo ti i tvoja pjesma.

Dora 2006: Kad sam skinula pressing oko ulaska u finale, koji je prošao dosta slavno :), imala sam sljedeći problem; za večeru sam pojela neku salatu od mrkve, a ja tuka zaboravila da sam ko klinka bila alergična na nju (sirovu) i šta se dogodi?! Ostanem bez glasa, ali totalno. Ni A ni B! Sveopća drama nastala. Rastrčali se plesači, menager, svi, svi, po hotelu. Donose čajeve, vitamine, ovo, ono... Ništa ne pomaže. Ja cvilim po sobi, nema šanse da ispustim neki zvuk. Glasnice otkazale. Hoćemo na hitnu ili nećemo? Tamo dobijete vitaminski koktel (injekciju) i propjevaš nakon 10 minuta. 

Na kraju sam inhalirala, nakrcavala se šumećim kalcijem i sljedeći dan, otpjevam kao da ništa nije bilo.Hvala ti Bože!  

 
Tu vam je filmić sa proba gdje sam vježbala sa folklorašima iz ansmbla Lado još dok smo bili u Zg.

Mene nekako više zanimaju vaši dojmovi od sinoć.
lana @ 14:39 |Komentiraj | Komentari: 94 | Prikaži komentare
Anketa
Koja Vam je najbolja od ove 3?RSS Moj RSS
Index.hr
Nema zapisa.